Nisvan

Mijn naam is Nisvan van Sijl, ik geef al sinds 1988 yogales op verschillende lokaties in Amsterdam.
Ik ben gecertificeerd Hathayoga en Rayayoga docent en heb mijn opleiding genoten bij Hans Wesseling van de yogadocenten opleiding UNIDE.
yoga met Nisvan-introductie-kleur-header2GESCHIED-EN-IS
Op mijn vierde jaar deed ik al yogaoefeningen samen met mijn opa, hij was ver in de zestig, maar legde nog zonder moeite beide benen in zijn nek, van hem leerde ik de lotushouding en de kaars en de ploeg. Hij had vroeger in Indonesie gewoond en daar yoga geleerd van een indiase leraar. Voetballen interesseerde mij op jonge leeftijd niet, maar judo wel, mijn judoleraar deed ook veel yogaoefeningen in de warming-up en we mediteerden elke les. In die tijd was er ook een meneer die op TV aan yoga deed. Heel intrigerend vond ik dat, thuis ging ik vaak op mijn hoofd staan en mij in allerlei ingewikkelde bochten wringen, (Zal vast wel iets uit een vorig leven zijn).

In mijn studententijd kwam ik in de Kosmos terecht bij Hans Wesseling, razend interessant, naast de yogahoudingen gaf hij ook filosofie, Universeel Denken noemde hij dat, waarvan de basis het Drieéénheidsdenken is. In de weekenden gaf hij ook een yoga docentenopleiding, die moest ik ook volgen om mijn honger naar dit soort kennis te stillen. Jaren later kwam ik er achter dat die Hans ook die meneer van TV was.

De yoga opleiding heb ik goed doorlopen en toen dat klaar was ben ik weer opnieuw begonnen, dat klinkt misschien vreemd, maar dat gaf meer verdieping, ik hoorde weer nieuwe dingen en de dingen die ik al kende kregen er weer een dimensie bij. Ik ben van mening dat het sowieso zeven jaar duurt om je iets geheel eigen te maken. Zo ben ik bijna 14 jaar bij Hans op les geweest en zit yoga echt in elke cel van mijn lijf.

Daarnaast en daarna heb ik ook andere spirituele technieken beoefend, waaronder een aantal jaren intensief Qi-Gong getrained met Viram Wijnhoven, Inspirational Breathwork met Joost Maijvis, familie opstellingen georganiseerd, dynamische meditaties gedaan en sjamanistische ceremonies begeleid. Momenteel volg ik Vortex Healing® cursussen. Dat alles geeft ook weer inspiratie voor leuke stripjes.